Dåp

08.09.2014

Du kan nå registrere din dåpsforespørsel direkte via vår hjemmeside. Du vil da se hvilke søndager det er mulig å ha dåp i våre kirker.

I hele den kristne kirke er dåpen det grunnleggende sakramentet som danner utgangspunkt for den døptes liv i troen og i kirken. Den kristne dåp praktiseres på ulike måter i de ulike kirker. I vår lutherske kirke har vi barnedåp. Omkring 50.000 barn blir døpt inn i Den norske kirke hvert år. Det er gjennom dåp man blir medlem av Den norske kirke.

Dersom du ikke har meldt fra om navnet på barnet, kan dette gjøres via skatteetatens hjemmeside.

På dette tidspunktet trenger vi bare å få vite foreldrenes navn og ev. barnets navn om dette er klart.
Dersom dere ikke er bosatt i Saltdal, må også prestekontoret på hjemstedet kontaktes etter at datoen er avtalt.

Når den avtalte dåpsdatoen nærmer seg vil presten ta kontakt for å avtale en samtale om dåpen og dåpsliturgien. Barnets navn og hvem som skal være fadder må være klart til dåpssamtalen. Dersom dere ikke bor i Saltdal kommune vil det vanligvis være presten på hjemstedet som gjennomfører dåpssamtalen.

Barnet skal ha minst 2 faddere som må ha fylt 15 år. Foreldrene kan ikke være faddere. Minst to av fadderne må være til stede ved dåpshandlingen. Som faddere kan bare velges personer som er medlem av Den norske kirke, eller andre kristne som ikke forkaster barnedåpen.

For å starte utfyllingen trengs fødselsnummer til barnet.
Du vil motta en kode på sms for å gå videre i prosessen.
Velg kirke og to datoer der det er ledig plass. I første omgang er det nok å fylle ut navn på barnet og kontaktinformasjon til dere foreldre.
Har dere ennå ikke bestemt navn på barnet, kan dere likevel sende påmeldingen.

Etter at dato for dåpen er bekreftet, kan dere senere gå til "Jeg vil åpne en registrering", og oppdatere innholdet med for eksempel faddere.
Bruk samme fødselsnummer og telefonnummer som ved første innlogging.

Her kan du registrere din forespørsel.